| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 30 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 30 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
Deze overheerlijke pasta wordt gemaakt met broccoli, scampi's en tomatenbloktjes. Dit alles wordt afgewerkt met een zacht roomsausje.
| 300 | Gram | pasta (spirelli's, penne, tagliatelli) |
| 4 | tomaten | |
| 1 | broccoli | |
| 20 | scampi's | |
| 2 | Deciliter | room |
| peper | ||
| zout | ||
| 1 | Liter | visfumet |
- Pel de tomaten (emonderen). Hiervoor ga je als volgt te werkt:
* Verwijder de harde kern
* Maak een kruisje in de bovenzijde van de tomaat
* Leg de tomaat 10 seconden in kokend water
* Haal vervolgens de tomaat uit het water en leg in ijswater
* Pel de tomaat
- Snij de tomaat in blokjes.
- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal.
- Kook de scampi's in de visfumet tot ze bijna gaar zijn.
- Snij de broccoli in kleine roosjes en kook deze vervolgens in de visfumet van de scampi's.
- Kook vervolgens de pasta in de visfumet. Voeg er wat extra water en zout aan toe. Kook de pasta al dente.
- Breng vervolgens 2 dl room aan de kook en voeg er 1/2 dl visfumet aan toe. Smaak af met peper en zout.
- Meng vervolgens de pasta, broccoliroosjes, tomatenblokjes en scampi's onder de roomsaus.
Smakelijk!
Indien gewenst kan men deze pastaschotel even gratineren onder de grill.