Hoofdgerecht

warning: Creating default object from empty value in /web/kode/receptenboekje.eu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
De hoofdgerechten van receptenboekje

Pizza met tomaten, scamorza en pancetta

gerookte mozzarella

Pizza met tomaten, scamorza en pancetta. Scamorza is gerookte mozzarella die een overheerlijke smaak geeft aan de pizza.

Penne met erwtjes

Penne met erwtjes

Snelle heerlijke pasta

Wok met boekweitnoedels

gerechtsfoto

Boekweitnoedels of Soba noedels. Soba is de Japanse naam voor boekweit. Opgepast voor mensen met een glutenvrij dieet is dit niet altijd geschikt. Het is zo dat aan sommige boekweitnoedels toch nog een tarwemeel wordt toegevoegd.

Risotto met wortelen en gebakken scampi's

gerechtsfoto

Deze risotto wordt gemaakt met de bekendste Italiaanse risottorijst Arboriorijst. Deze rijst werd genoemd naar een stad in het Vercelli-gebied in Noord-west-Italië. De Arboriorijst is relatief groot en heeft een mooie ronde korrel met een hoog amylopectine-gehalte. Dit zetmeel lost tijdens het koken op en geeft de rijst een zeer romige structuur.
Het is belangrijk om te weten dat deze rijst door zijn lengte en zijn lage amylose-gehalte (het stevige zetmeel binnenin)snel klaar is. Daarom is het belangrijk om de risotto reeds van het vuur te nemen wanneer de rijst beetgaar is.

Risotto is eigenlijk een zeer eenvoudige Italiaanse schotel en een echt boerengerecht. De grote interesse voor risotto is gekomen door het almaar populairder worden van gezonde voeding. Risotto is een zeer gezond, voedzaam en bovendien heerlijk gerecht.

Pasta met scampi's

gerechtsfoto

Deze overheerlijke pasta wordt gemaakt met broccoli, scampi's en tomatenbloktjes. Dit alles wordt afgewerkt met een zacht roomsausje.

Pladijs en papillote met venkelpuree

pladijs, schol, venkel

De pladijs, in Nederland schol, is een der bekendste platvissen uit onze Europese wateren.

Een platvis is een bodemvis die zich vaak in het zand nestelt. Een belangrijk kenmerk van een platvis is dat de ogen zich aan één zijde van de kop bevinden. De pladijs is herkenbaar aan zijn bruingroene bovenzijde met oranje stippen. De buikzijde is wit. Hij komt voor in de Atlantische Oceaan van Groenland tot aan Noorwegen, in de Noordzee en in de Middellandse Zee.

De grootste pladijs die ooit gevangen is woog 7 kilo en was één meter lang.

De beste tijd van het jaar om de pladijs te consumeren zijn de zomermaanden. In de wintermaanden is de pladijs letterlijk graatmager, smaakloos, waterig en vol kuit. In de zomermaanden heeft de pladijs lekker dikke filets en is hij zeer smaakvol.

Noedels met kip

gerechtsfoto

Wokken of roerbakken is een snelle, gemakkelijke, gezonde en ideale manier om heerlijke en voedzame maaltijden te bereiden.
De wok is ontworpen om de warmte snel en gelijkmatig te verdelen.

Het bereiden van voedsel met de wok stamt oorspronkelijk uit China en soortelijke technieken hebben zich door heel Zuidoos-Azië en India verspreid.

Kabeljauwovenschotel

gerechtsfoto

Deze ovenschotel met kabeljauw is handig en snel te bereiden.

Sushi

Sushi betekent 'rijst met azijn'.
Deze smakelijke roleltjes van gekruide rijst en flinderdun zeewier waren nauwelijks bekend buiten Japan. Mede dankzij de vele sushibars die steeds vaker in wereldsteden geopend worden, zijn ze erg populair geworden.

De eenvoudige sushi's zijn zeer gemakkelijk om te maken en nog gezond ook. Ze bevatten weinig vet en veel voedingsstoffen. Zo is zeewier rijk aan vitaminen en mineralen en vette vis is een goede bron van gezonde vetzuren. De Wasabi (Japanse mierikswortel) en rijstazijn bevorderen dan weer de spijsvertering.

Sushi wordt traditioneel gemaakt van rauwe vis. Haal uw vis daarom steeds bij een betrouwbare handelaar die vis verkoopt die geschikt is om rauw te eten. Meld ook steeds aan uw handelaar dat de vis die u koopt gebruikt zal worden om sushi te maken. Zo kan deze u de beste / verste vis geven.
Neem de gekochte vis onmiddelijk mee naar huis en leg hem in de koelkast. Gebruik hem dezelde dag nog. Bereid de vis pas op het laatste moment en serveer de sushi na bereiding zo snel mogelijk.

Aardappel- & groentenovenschotel

Heerlijke aardappel- en groentenovenschotel. Gemakkelijk en snel!

Gebruikerslogin