Bavarois van witte chocolade met passievruchtencoulis

Wijzig aantal personen:

Personen
4 Personen
Bereidingstijd 45 minuten
Basisgerechten
ReceptenNagerecht

Beschrijving

Heerlijke bavarois met witte chocolade en passievruchtencoulis. De passievruchtencoulis maakt deze bavarois lekker fris.
De coulis kan ook gewoon gemaakt worden van exotische vruchten of dergelijke.

Ingrediƫnten

200Gramwitte chocolade
250Milliliterroom
4 gelatineblaadjes
100Gramsuiker (S2)
2 eieren
250Millilitervolle melk
1 mango
2 sinaasappels
10 passievruchten
1 meloen

Bereidingswijze

De bavarois:
- Week de gelatineblaadjes in koud water
- Klop de eidooiers met 35 gram suiker op dit ze een mooi schuim vormen (en ruban)
- Breng ondertussen de melk aan de kook.
- Voeg de melk vervolgens langzaam en al roeren aan de ruban toe.
- Bind op een zacht vuurtje. Opgelet dit mag niet koken anders gaan de eieren schiften.
- Voeg vervolgens de witte chocolade bij het mengsel en laat rustig smelten.
- Neem het mengsel van het vuur en voeg vervolgens de geweekte gelatineblaadjes toe.
- Laat vervolgens afkoelen, roer af en toe tot het lichtjes begint op te stijven.
- Klop vervolgens de slagroom half stijf, klop ook de eiwitten met 35 gram suiker stijf.
- Schep vervolgens de opgeklopte eiwitten onder de bavarois.
- Schep nadien de half opgeklopte slagroom onder het mengsel.
- Giet de bavarois in een rechthoekige schotel bedekt met boterpapier of een klein beetje olie.
- Laat verder opstijven in de koelkast.

Passievruchtencoulis:
- Pers de sinaasappels uit en snij de mango en meloen in fijne blokjes.
- Breng aan de kook tot het fruit zacht is geworden en voeg +/- 30 gram suiker toe. Afhankelijk van de zoetheid van het fruit zal u meer of minder suiker nodig hebben.
- Mix dit alles.
- Lepel de passievruchten uit en voeg dit toe aan de coulis.
- Wanneer u liever geen pitjes in uw coulis heeft kan u de passievruchten door een zeef wrijven.
- Breng nogmaals aan de kook voor +/- 3 minuten.
- Laat afkoelen
- Wanneer de coulis voldoende is afgekoeld kan men deze over de bavarois gieten.