Nagerecht

warning: Creating default object from empty value in /web/kode/receptenboekje.eu/www/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.
Niets zo fijn om bij een festijn af te sluiten met een zoet gerecht, beter gekend als dessert.

Kaneelbollen

gerechtsfoto

Hou je van kaneel dan moet je dit zeker eens proberen. Kaneel is een kruid dat afkomstig van de kaneelboom. De kaneel zit in de binnenste schors van de jonge scheuten van de kaneelboom die zijn oorsprong in Zuidoost-Azië vindt.

Mascarponetaart

gerechtsfoto

Lekkere luchtige mascarponetaart met ananas

Donuts

gerechtsfoto

Donuts

Chocolademousse met sinaasappelcoulis

Iedereen weet het sinaasappels en chocolade is een hemelse combinatie. Hier vinden jullie een combinatie van chocolademousse met sinaasappel.
Heeft u is zin om een chocolademousse als dessert te serveren maar wenst u het toch net iets anders te maken dan is dit voor u het geknipte recept.

Bavarois van witte chocolade met passievruchtencoulis

bavarois van witte chocolade met passievruchtencoulis

Heerlijke bavarois met witte chocolade en passievruchtencoulis. De passievruchtencoulis maakt deze bavarois lekker fris.
De coulis kan ook gewoon gemaakt worden van exotische vruchten of dergelijke.

Krokante wafels

Heerlijke krokante wafels.

Kaastaart

gerechtsfoto

De geschiedenis van de kaastaart:

Kaastaart is afkomstig uit het oude Griekenland. Waarschijnlijk werd de eerste kaastaart aan de atleten tijdens de eerste Olympische spelen geserveerd.

Wanneer de Romeinen Griekenland veroverden ontdekten zij deze delicatesse. De Romeinen verspreidden het recept voor kaastaart over heel Europa tijdens hun vele veroveringen.Tijdens de kolonisatie van Amerika kwam het recept ook daar terecht. Zo ontstond ook de alom bekende New York Cheesecake.

Gevulde kiwi

Gevulde kiwi

Een heerlijke fruitsalade op een creatieve manier gepresenteerd.
Voor de fruitsalade kan men het fruit naar eigen wens kiezen. Men kan bijvoorbeeld granaatappel, mango,... gebruiken. De vodka kan tevens vervangen worden door bijvoorbeeld Limoncello.

Rijstvlokkentaart

Rijstvlokken zijn de lichtste granenvlokken die er bestaan. Ze lossen makkelijk op en kunnen worden gebruikt bij zoute of zoete bereidingen. Hier worden ze gebruikt in een taart. Hun zeer lichte smaak maken ze ook geschikt om ze te mengen met sterker smakende granen.

Chocolademousse

luchtige chocolademousse

Een heerlijke luchtige en lichte chocolademousse. Het geheim: gebruik slechts 1 eigeel per 4 personen.

Gebruikerslogin