| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 20 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 20 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
De Cross & Blackwellsaus valt perfect te combineren met zowel lage rib, varkenskotelet als biefstuk. Deze veelzijdige saus dankt zijn naam aan het engelse merk van pickles "Crosse & Blackwell"
| 600 | Gram | lage rib (4 stuks van 150 gram) |
| 2 | Deciliter | bruine fond |
| 30 | Gram | sjalot |
| 1 | Deciliter | room |
| 2 | Eetlepel (Metric) | pickles |
| 50 | Gram | boter |
| peper | ||
| zout |
- Verhit de boter in de pan en bak de lage rib aan. Kruiden met peper en zout.
- Neem de lage rib uit de pan en hou deze warm in een oven van 100°C.
- Bereid de Cross & Blackwellsaus:
* Gesnipperde sjalot aanstoven in boter zonder te kleuren.
* Voeg twee eetlepels pickles toe.
* Voeg vervolgens de bruine fond en de room toe. Laat inkoken tot op sausdikte.
* Breng op smaak met peper en zout.