| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 20 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 20 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Hoofdgerecht |
Snelle heerlijke pasta
| 400 | Gram | penne |
| 150 | Gram | gerookt spek |
| 200 | Gram | erwten (verse of diepvries) |
| 50 | Gram | geraspte parmezaanse kaas |
| 1 | ui | |
| 3 | Deciliter | room (mag lichte room zijn) |
| 1 | Eetlepel | olijfolie |
| peper | ||
| zout |
- Hak de ui fijn en stoof aan in olijfolie. Laat de ui goed stoven totdat deze zacht wordt zonder te kleuren.
- Breng een water aan de kook met 1 koffielepel zout. Voeg de penne toe en laat koken zonder deksel totdat de penne beetgaar is.
- Snij het gerookte spek ik blokjes en voeg bij de ui. Laat +/- 2 minuten bakken in de pan op een hoog vuur, voeg vervolgens de room toe. Laat rustig inkoken.
- Kook de erwtjes in licht gezouten water tot ze zacht zijn en voeg vervolgens toe aan de saus.
- Smaak de saus af met peper en voeg de gemalen Parmezaanse kaas toe.
- Giet de penne af en voeg bij de saus. Meng dit alles en serveer.
Tip:
Fijngehakte tuinkruiden zoals peterselie, dragon en zelfs munt mogen op het einde ook bij de saus.