Wijzig aantal personen:

Personen
Personen
Bereidingstijd 10 minuten
BasisgerechtenBijgerechten
Recepten

Beschrijving

Op zoek naar een heerlijke groente / fruit voor bij een wildgerechtje of dergelijke? Deze gekarameliseerde appel met rozemarijn is echt de perfect aanvulling voor bij eendenborst, everzwijn,...

Gekarameliseerde appel met rozemarijn

Ingrediƫnten

4 appels
50Gramboter
50Gramsuiker
10Gramrozemarijn ((verse))

Bereidingswijze

- Haal het klokhuis uit de appels en snij deze in schijfjes van +/- 5 mm dik.
- Hak de rozemarijn fijn.
- Laat de boter smelten en schik de schijfjes appel in de pan. Let er wel op dat je nadien gemakkelijk de appel weer kan opbouwen.
- Bestrooi de schijfjes appel met suiker en rozemarijn.
- Laat de schijfjes appel licht karameliseren.
- Wanneer de appel al dente is, starten met het opnieuw opbouwen van de appel.

Gebruikerslogin