Wijzig aantal personen:

Personen
Personen
Bereidingstijd 30 minuten
Basisgerechten
ReceptenVoorgerecht

Beschrijving

Zin in iets anders? Dan is deze salade met gepaneerde scampi's, spekjes en pijnboompitten zeker iets voor u!
De scampi's worden gepaneerd met panko, panko is een soort paneermeel dat wordt gebruikt in de Japanse keuken. Dit paneermeel wordt zowel gebruikt om te bakken als om te frituren. Panko wordt gemaakt van gebakken of gestoomd brood. Panko is verkrijgbaar in bij delhaize, carrefour en makro.

gerechtsfoto

Ingrediënten

175Gramgemengde sla
150Gramgerookt spek
16Stukscampi's
2 lenteuitjes
20Grampijnboompitten
2Eetlepelarachideolie
1Eetlepelazijn
1Theelepel (Metric)mosterd
200Grampanko (japans paneermeel)
100Grambloem
2 eieren
  peper
  zout

Bereidingswijze

- Pel de scampi's en verwijder het darmkanaal. Laat eventueel het staartje van de scampi ongepeld, dit geeft het gerecht net dat ietsje meer.
- Wentel de scampi's vervolgens eerst door de bloem, dan door de losgekloptje eieren en op het einde door de panko. Zorg ervoor dat heel de scampi goed bedekt is met de panko.
- Laat 1 à 2 uur rusten in de koelkast. Dit zorgt voor een betere hechting van de panko aan de scampi's.
- Bak het spek in de pan tot het lekker krokant is gebakken. Om het spek te bakken is het niet noodzakelijk om extra vetstof toe te voegen. Het vet van het spek zal ervoor zorgen dat het spek lekker krokant gebakken is.
- Maak een vinaigrette met 2 eetlepels arachideolie, 1 eetlepels azijn en 1 theelepel mosterd. Breng op smaak met peper en zout.
- Rooster de pijnboompitten even in de pan zonder boter of olie, zo komt er meer smaak vrij.
- Meng de gemengde sla, fijngesneden lenteuitjes en geroosterde pijnboompitten onder de vinaigrette.
- Frituur de scampi's vervolgens 3 minuten op 180°C of bak ze in de pan.
- Schik de salade in het midden van het bord en leg er vervolgens de gepaneerde scampi's op, afwerken met spekblokjes.

Tip!
De scampi's kunnen eveneens vervangen worden door een stukje kabeljauw of dergelijke.

Gebruikerslogin