Wijzig aantal personen:

Personen
personen
Bereidingstijd 30 minuten
Basisgerechten
ReceptenHoofdgerecht

Beschrijving

Lamskroon met een heerlijk sausje van Luikse siroop.

Lamskroon met een heerlijk sausje van Luikse siroop

Ingrediënten

1Stuklamskroon (met +/- 12 ribbetjes)
1Deciliterbruine fond
10Grampeterselie
1 teentje look
1Theelepel (Metric)mosterd
1Eetlepel (Metric)paneermeel
2Theelepel (Metric)luikse siroop
40Gramboter
  zout
  peper

Bereidingswijze

- Maak de lamskroon schoon
- Hak de peterselie en de look fijn.
- Meng de fijngehakte peterselie en look onder de mosterd en het paneermeel.
- Bedek de bovenzijde van de lamskroon met dit mengsel.
- Smelt 20 gram boter en bak de lamskroon 3 à 4 minuten aan elke kant.
- Haal de lamskroon uit de pan en leg hem in een licht ingevette ovenschaal.
- Plaats de ovenschaal 8 à 10 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C
- Ontvet de pan en voeg 1 dl bruine fond toe. Laat deze inkoken en voeg vervolgens de Luikse siroop toe. Smaak af met peper en zout.
- Voeg op het einde nog enkele klontjes boter toe. De boter zorgt ervoor dat de saus gaat binden.
- Haal de lamskroon uit de oven en laat even rusten zodat al de sappen kunnen vrijkomen.
- Snij de lamkroon in stukken en schik er 4 op elk bord. Napeer deze met de Luikse siroopsaus.

Gebruikerslogin