Wijzig aantal personen:
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 20 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Donuts
Ingrediënten
| 450 | Gram | bloem |
| 1 | Theelepel (Metric) | zout |
| 50 | Gram | boter |
| 7 | Gram | droge gist |
| 1 | ei | |
| 1 | Deciliter | lauwe melk |
| 50 | Gram | kristalsuiker |
| 90 | Milliliter | lauw water |
Bereidingswijze
- Meng de bloem, zout en boter in een kom. Wanneer dit alles goed gemengd is, de suiker en de gist toevoegen.
- Voeg vervolgens het ei toe en de lauwe melk, vul aan met lauw water +/- 90 ml. Het water toevoegen tot men een mooi en elastisch deeg bekomt.
- Laat het deeg 1 uur rijzen tot het ongeveer in omvang is verdubbeld.
- Kneed vervolgens het deeg gedurende 1 minuut en rol het uit tot een dikte van +/- 1,5 cm.
- Snij er met een koekjesvorm van 8 cm doorsnede rondjes uit en maak vervolgens in het midden een gat met een koekjesvorm van 4 cm doorsnede.
- Laat de donuts terug rijzen gedurende 30 minuten.
- Verwarm de friteuse voor op 170°C en bak de donuts af. (+/- 3 minuten per donut)
- Bestrooi vervolgens de donuts met kristalsuiker.