Wijzig aantal personen:
| Personen | |
|---|---|
| Bereidingstijd | 5 minuten |
| Basisgerechten | |
| Recepten | Nagerecht |
Beschrijving
Walnotenbiscuit
Ingrediënten
| 5 | ei | |
| bloem | ||
| suiker | ||
| 1 | Eetlepel (Metric) | water |
| 200 | Gram | walnoten |
Bereidingswijze
- Het gewicht van de bloem en de suiker wordt als volgt bepaald:
Het gewicht van 5 eieren (nog in de schaal) is het gewicht voor de zelfrijzende bloem
Het gewicht van 3 eieren (nog in de schaal) is het gewicht voor de suiker (S2).
- Pel de walnoten en mix deze in de blender
- Klop de eieren samen met de suiker tot een gladde mousse (en ruban)
- Voeg één eetlepel water toe, dit zorgt ervoor dat de biscuit nog luchtiger wordt.
- Spatel de gezeefde bloem onder de gladde mousse.
- Meng vervolgens de walnoten onder het deeg.
- Giet in een bakvorm en zet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 45 minuten.