Wijzig aantal personen:
Personen | |
---|---|
Bereidingstijd | 5 minuten |
Basisgerechten | Sauzen |
Recepten |
Beschrijving
Gedaan met eindeloos kloppen op het vuur. Deze hollandaise is snel en gemakkelijk.
Ingrediënten
3 | Stuk | eieren |
250 | Gram | boter |
15 | Milliliter | witte wijn |
30 | Milliliter | water |
cayennepeper | ||
zout |
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in de microgolf (1 à 2 minuten)
2. Schei de eieren en doe ze in een microgolfoven bestendige kom. Voeg het water en de witte wijn toe. Klop luchtig op tot er zich een kleine schuimlaag vormt.
3. Voeg de geklaarde boter toe en klop deze onder het eimengsel.
4. Zet de saus in de microgolfoven op 500 Watt, begin met 1 minuut en roer om de 15 seconden om. Verleng zo nodig de bereidingstijd tot de saus mooi gebonden is maar niet kookt.
5. Kruid te saus naar wens.
Nota:
Je kan meer witte wijn toevoegen en dan de verhouding water aanpassen. Er bestaat natuurlijk ook de mogelijkheid om de wijn te schrappen en volledig te vervangen met water.
Om er extra pit aan te geven kan je er op het einde altijd een beetje mosterd aan toevoegen.
- Printervriendelijke versie
- Login om te reageren
Exporteer naar::- HTML
- PDF-3x5